רגישויות למזונות – כיצד הן פוגעות באיכות חייכם ומהם הנזקים העלולים להיגרם לכם בעקבותיהן?

כל מה שצריך וחשוב לדעת על רגישויות למזונות והפגיעה שלהן באיכות חייכם בכתבה שלפניכם.

רגישות (אי סבילות) למוצרי מזון הינה תופעה שכיחה בעידן המזון התעשייתי והמעובד בו אנו חיים. תופעה זו נובעת על רקע של תגובת יתר של המערכת החיסונית בגופנו והיא יכולה להתרחש בעקבות צריכה של כל סוגי המזונות הקיימים, לרבות, צריכה של מוצרי חלב, מוצרי בשר ודגים, מוצרי מזון מעובד, מוצרי מזון מן הצומח וכדומה. בעולם המערבי, אנו אומנם עדים לשכיחות גבוהה של תופעת רגישויות למזונות כגון: גלוטן, לקטוז ופרוקטוז, אך בשנים האחרונות חל גידול במספר בעלי רגישויות למזונות מן החי והצומח כאחד.

רגישויות למזונות- כיצד הן משפיעות על איכות חייכם?

רגישות למזון כזה או אחר מלווה ברוב המקרים בתסמינים שונים המאפיינים מחלות מעיים ובעיות עיכול שונות כגון: מחלות מעי רגיז, מחלות מעי דלקתיות וכדומה. תסמינים אלו כוללים בין היתר: כאבי בטן עזים, תחושת עצירות ו/או לחילופין, התקפי שלשולים, הימצאות דם בצואה, נפיחות בטנית, גזים, ריפלוקס, תחושת אי נעימות מתמשכת באזור הבטן וכדומה. תסמינים אלו עלולים להופיע לפרקי זמן קצרים או ממושכים לאחר צריכת אותו סוג של מזון אליו אתם רגישים והם עלולים ללוות אתכם למשך ימים ארוכים גם לאחר שמרכיבי המזון עוכלו בגופכם.

אנשים הסובלים מתסמינים אלו ונוספים כתוצאה מצריכת מזון אליו הם רגישים (ברוב המקרים הם אינם מודעים לרגישות של גופם לאותו סוג של מזון), עלולים לחוות פרקי זמן ממושכים במהלכם הם יחושו חולשה וחוסר יכולת גופנית לבצע כל מטלה פיזית. כמו כן, רגישות למוצרי מזון מסוימים עלולים לבוא לידי ביטוי בהופעת תסמינים נראים לעין על פני שטח העור. תסמינים אלו מלווים לעיתים בתחושת גרד מציקה ומעיקה אשר איננה תורמת לאיכות חייהם של הסובלים מכך.

כיצד תוכלו לדעת האם אתם בעלי אי סבילות למזונות כאלו ואחרים?

התסמינים הנלווים לרגישויות למזונות וההשלכות הבריאותיות הנלוות אליהן כגון: עלייה במשקל, טחורים, פיסורה ובעיות עור שונות, מחייבות אתכם לדעת במדויק מהם סוגי המזונות אליהם אתם רגישים. אחת מהבדיקות המתקדמות ביותר לאבחון רגישויות למזונות הינה בדיקת LRA (Lymphocyte Response Assay) הבודקת את שלושת מסלולי האלרגיה המעוכבת העלולים להשפיע על גופינו עקב צריכת מזונות אליהם אנו רגישים. בדיקה זו מיושמת באמצעות דגימת גם פשוטה. הבדיקה מודדת את תגובת מערכת החיסון בזמן אמת ומספקת ממצאים מדויקים בנוגע לאי – סבילות למזונות, גם אם לא נחשפנו למזונות אלה מעולם.